top of page

CURS PROFESSIONAL EN INTERVENCIONS
ASSISTIDES AMB GOSSOS EN EXTRAESCOLARS
I ACTIVITATS DE LLEURE

Descripció: Sabem que 8 de cada 10 nens entre 9 i 12 anys prefereixen el seu gat o gos abans que un videojoc; que quan tenen por al vespre, el primer que fan és obrir el llum i abraçar la seva mascota, i que si tenen problemes, busquen el consol amb el seu animal i els pares d’igual manera. Aquest marc teòric ens ubica en l’essència de les activitats i teràpies assistides amb gossos i ens mostra algunes de les aportacions que han contribuït de forma significativa a impulsar-les en pro del benefici de les persones.

Els nostres objectius són fomentar hàbits i valors en l'etapa escolar mitjançant l’ajuda d’activitats assistides amb gossos, treballant el control d’impulsos, l’exteriorització i la gestió d’emocions, les habilitats socials i la cohesió de grup i reconèixer en un mateix i en els altres, diferents emocions i sentiments com la frustració, que acceptin el fracàs com a fon d’aprenentatge i a treballar la constància i el treball en equip mitjançant la concentració i l’atenció i tot per fomentar la tinença responsable d’animals de companyia.

Objectius:
Paciència, empatia, perseverança o treball en equip és el que aprenen els nois i noies d’una activitat extraescolar pionera d’ensinistrament de gossos. Els animals aprenen a obeir ordres, mentre els alumnes també s’enduran grans lliçons per aplicar a la vida com:

 

  • Fomentar hàbits i valors mitjançant l’ajuda d’activitats assistides amb animals

  • Treballar el control d’impulsos

  • L’exteriorització i la gestió d’emocions

  • Les habilitats socials i la cohesió de grup

  • Reconèixer en un mateix i en els altres, diferents emocions i sentiments

  • Aprendre a tolerar la frustració, que acceptin el fracàs com a font d’aprenentatge

  • Treballar la constància i el treball en equip

  • Treballar la concentració i l’atenció


Metodologia
El primer pas és aconseguir el més simple: que segui i s’estigui quiet. Pot semblar senzill, però és complicat i requereix paciència. I res és possible sense la cooperació. Aconseguir que el gos passi per un tub no seria possible sense la implicació de cada membre del grup amb una funció concreta, cosa que també és un aprenentatge. Una extraescolar d’una hora i quinze minuts un cop a setmana on els alumnes aprenen tot allò que és necessari per educar qualsevol gos i ho fan mitjançant esports dinàmics i divertits com ara l’Agility, el Flyball o la pràctica del Freesbe.

Sortides professionals:

• Educació canina en format d'extraescolars

• Educació canina en format de Casals

• Educació canina en format d'esports canins per infants i adolescents

DATES DELS CURSOS

Opció 1: Del 6 al 17 de juliol del 2020

Dies: De dilluns a divendres de 9 a 13 h i de 15 a 18 h.

Opció 2: Del 20 al 31 de juliol del 2020

Dies: De dilluns a divendres de 9 a 13 h i de 15 a 18 h.

Hores: Curs amb una càrrega horària de 60 hores lectives, de les quals
30 hores presencials de teòrica, 30 hores presencials de pràctiques.

Lliurament de material didàctic: Llibre físic i digital de la teoria.

Examens: Al finalitzar el curs es convocarà un dia d'exàmens finals teòric i examen pràctic + lliurament de treball de fi de curs. La resta de treballs de cada mòdul es podran lliurar en dates posteriors a l'examen pràctic. Els alumnes tentrán dues convocatòries d'examen, a partir de la 3a convocatòria haurà d'abonar 50 € de drets d'examen.

 

Matrícules i diplomes: Obert el termini de matricules. Places limitades.

Lliurament de diplomes acreditatius: llicències professionals, certificat d'hores realitzades i certificat de qualificació com a Tècnic en Intervencions assistides amb gossos en extraescolars i activitats de lleure.

 

Reserves, Inscripció i pagaments: 

Totalitat de el curs: Si el pagament es realitza abans de començar el curs: 764 € + 21% IVA

Pagament ajornat: 849 € + 21% IVA

Forma de pagament: Al matricular 150 € + 21% IVA (Reserva), resta segons forma de pagament. Per al pagament a terminis posar-se en contacte amb administració Tel: 633 583 735 terapiescaninesmarta@gmail.com

 

Gossos: Els alumnes realitzaran les pràctiques amb els nostres gossos de teràpia al nostre centre.

Examen final de 2 exàmens: 1 teòric i 1 pràctic. També es lliurarà els treballs experimentals, de camp o documentals que els alumnes realitzaran durant el curs i que serviran per pujar nota teòrica, més el Treball de Fi de curs.

1- Examen teòric tipus test de 100 preguntes amb 4 alternatives de respostes. (Les respostes incorrectes resten 0,25 cadascuna)

2- Examen pràctic.

 

En cas d'aprovats parcials, la part aprovada quedarà guardada i l'alumne s'haurà d'examinar només de la part suspesa en la 2a convocatòria o successives.

Possible borsa de treball.

PER MÉS INFORMACIÓ: 633 583 735 - terapiescaninesmarta@gmail.com

bottom of page